Politică

Reacția PSRM la participarea președintelui RM la evenimentul „Platforma Crimeea”: ”Maia Sandu include Moldova în blocul anti-rus”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor își exprimă nedumerirea față de participarea Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la evenimentul „Platforma Crimeea”, transmite Telegraph.md

„Partidul Socialiștilor a declarat în repetate rânduri că Republica Moldova nu trebuie să adere la vreo tabără geopolitică, să prietenească cu cineva împotriva vreunui partener extern al țării noastre. Problema Crimeii este o chestiune ce ţine în exclusivitate de relațiile bilaterale dintre Federația Rusă și Ucraina și ar trebui rezolvată printr-un dialog civilizat între aceste două state”, se arată în comunicatul PSRM.

Socialiștii sunt de părerea că manifestând preferință pentru una din părțile din disputa ruso-ucraineană vizavi de Crimeea, președintele Maia Sandu include Moldova în blocul anti-rus, subminând astfel cel mai important principiu al politicii externe a Moldovei – neutralitatea și respectul reciproc cu toți partenerii țării noastre.

„Decizia iresponsabilă a Maiei Sandu de a participa la „Platforma Crimeea” poate afecta cetățenii Republicii Moldova – producătorii agricoli care exportă produsele noastre pe piața rusă, migranții moldoveni care muncesc în Rusia, fiecare familie care consumă gaze naturale rusești. Acest pas va avea un efect negativ asupra procesului de soluționare transnistreană, lucru ce poate provoca o agravare a situației în zona de conflict”, se mai arată în comunicat.

Citește și: FOTO // Mai mulți deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au luat parte la ceremonia de înhumare a rămășițelor pământești ale soldaților sovietici

loading...

Comments are closed.