Social

Reacția unui pompier la atitudinea moldovenilor față de salvatori: „Țara care nu-și merită eroii”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul dintre cei mai cunoscuți pompieri din Republica Moldova s-a arătat dezamăgit de atitudinea conaționalilor săi, în urma incendiului devastator care a distrus Filarmonica Națională. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dmitrii Polscin a menționat că a văzut zeci de insulte în adresa pompierilor, pentru că aceștia nu au reușit să salveze clădirea. Acesta a atras atenția că în apropierea Filarmonicii erau parcate numeroase mașini, iar salvatorii au pierdut timp prețios pentru a-și face loc printre ele, transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

Dmitri Polscin a recunoscut că se bucură că nu a fost de gardă în ziua incendiului de la Filarmonica Națională, pentru că insultele pe care le-a văzut în adresa colegilor săi l-ar fi scos din fire.

„Am citit zeci de jigniri în adresa pompierilor care au luptat cu incendiul și numai în ce mod nu au fost numiți. Zeci de sfaturi și „noi” metode de stingere. Zeci de sfaturi privind tehnica de stingere, numărul de autospeciale și multe, multe altele. Și, desigur, în apărarea lor vor veni doar câțiva oameni”, a notat Polscin.

Pompierul a atras atenția că salvatorii și-au pus viața în pericol, iar pentru singerea incendiului s-au mobilizat și colegii care aveau liber în ziua respectivă.

„Am intrat în unitatea noastră și spre mine a venit tovarășul meu „de lupte” Timur Tomaș, cu ochii umflați de la fum, dar și în general, cu un aspect care lasă de dorit.

– Care este situația?

– Dimîci, nu am avut șanse…

Și dacă Timur spune asta, înseamnă că 10000000% așa și este… Aflu de la prietenul meu că ar fi putut să rămână blocați acolo, că unii indivizi, înjurând pompierii strigau să dea la o parte autospecialele ca să-și poată lua prețioasele mașini, parcate cu tupeu, că pompierii nu puteau pătrunde cu tehnica specială și au fost nevoiți să utilizeze tehnică specială pentru a elibera trecerea. Că „particularitățile” construcției au permis focului să se răspândească ca un fulger și au rămas zero șanse pentru lichidare”, a relatat pompierul.

Dmitrii Polscin a mai spus că astfel de construcții sunt compromise în cazul în care atunci când se produce un incendiu se încearcă stingerea cu propriile forțe.

„Sunt prea mic și prost, cum se spune. Dar potrivit umilei mele opinii, cu o experiență de 16 ani în calitate de pompier și 14 diplome privind absolvirea unor cursuri de calificare în SUA, Europa și Rusia – soarta unor astfel de construcții este pecetluită în cazul în care se încearcă stingerea incendiului cu forțele proprii și numai când situația devine dezastruoasă sunt chemați pompierii”, a mai scris acesta.

Acesta a amintit că focul este o stihie.

„Vă doresc numai bine, dar dacă aș fi putut să mă nasc într-o țară unde pompierii sunt apreciați – sunt gata să mă nasc și să îmi trăiesc viața de la început, dar nu aici”, a conchis Polscin.

Problema transportului ilicit de pasageri și calitatea serviciilor prestate de operatorii rutieri, pe agenda de lucru a MEI și ANTA

loading...

Comments are closed.