Actual

Reacției Poliției la altercațiile violente de azi dintre diaspora azeră și armeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Direcția de Poliție a municipiului Chișinău a venit cu o reacție referitor la protestul desfășurat de către reprezentanții diasporei armenilor și reprezentanții diasporei azere din Republica Moldova, transmite Telegraph.md

Astfel, poliția comunică, că conform declarației prealabile a Congresului Azerilor din RM, a fost preconizată desfășurarea între orele 10:00 -12:00 în mun. Chișinău, a unei întruniri pașnice în mai multe locații, scopul fiind manifestarea aferent agresiunii Armeniei față de cetățenii Azeri din Carabahul de Munte precum și reamintirea publicului despre masacrul de la Hodjalî.

Astfel reprezentanții legii precizează că în timp ce protestatarii se aflau în adiacentul sediului Ambasadei Armeniei în Republica Moldova, amplasată pe str. Gh. Cașu 9, mun. Chișinău, între grupurile menționate s-a iscat un conflict, iar pentru neadmiterea generării violențelor, ce ar pune in pericol ordinea de drept, dar și siguranța celor implicați, s-a impus intervenția organelor de drept, astfel dispersând părțile cu indemnul la calm și respectarea legislației RM.

Totodată pe marginea acestui caz Poliția s-a autosesizat, iar persoanele implicate în altercații, urmează a fi documentate și trase la răspundere după caz conform prevederilor legislației Republicii Moldova.

De menționat, că Poliția a convocat reprezentanții ambelor părți implicate în incidentul menționat supra, pentru aplanarea situației create și evitarea incidentelor, precum și restabilirea relațiilor amicale între etnii, dar și neadmiterea acțiunilor ilegale bazate pe ură rasială.

Citește și: Astăzi a avut loc o nouă rundă de consultări politice interministeriale moldo-ucrainene

loading...

Comments are closed.