Actual

Refugiații ucraineni vor putea depune la Biroul migraţie şi azil solicitarea acordării dreptului de şedere provizorie, fără prezentarea certificatului de cazier judiciar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetăţenii refugiaţi din Ucraina în R. Moldova vor beneficia de servicii în domeniul sănătăţii reproducerii, incluse în Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM), cheltuielile fiind acoperite integral de către Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, întrunită în şedinţă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

De asemenea, s-a decis că cetăţenii ucraineni vor putea depune la Biroul migraţie şi azil solicitarea acordării dreptului de şedere provizorie, fără prezentarea certificatului de cazier judiciar. La depunerea cererii va fi semnată doar Declaraţia pe proprie răspundere, privind lipsa antecedentelor penale.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, peste 381 de mii de cetăţeni ucraineni au intrat în R. Moldova, dinre care 92.632 cetăţeni ucraineni au rămas pe teritoriul R. Moldova, dintre care 48.413 sunt minori. În perioada 24.02.2022, ora 04.00 – 14.04.2022, de către Biroul migraţie şi azil au fost preluate 6.313 cereri de azil.

loading...

Comments are closed.