Alte știri

Regina Elisabeta și fotbalistul Pelé „au murit”. Un radiodifuzor francez le-a publicat din greșeală necrologurile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Radiodifuzorul francez Radio France Internationale (RFI) a publicat accidental circa 100 de necrologuri ale unor personalităţi, pe care le pregătise în caz că acestea ar muri, relatează marţi agenţia DPA, citată de Agerpres.

RFI a anunţat, luni, că regina Elisabeta a Marii Britanii, fostul premier francez Laurent Fabius, actorii Alain Delon, Brigitte Bardot e Jean-Paul Belmondo și fotbalistul Pelé au murit, cu toate că aceştia sunt în viaţă.

, precum şi omul de afaceri Bernard Tapie au murit, cu toate că aceştia sunt în viaţă.

„O problemă tehnică a condus la publicarea eronată a mai multor necrologuri pe site-ul nostru”, a precizat într-un comunicat RFI, care a cerut scuze celor vizaţi.

Necrologurile needitate au apărut automat pe site-uri partenere, inclusiv Yahoo, MSN şi Twitter, a notat radiodifuzorul.

„Ca toate celelalte media, jurnaliştii noştri pregătesc în avans portrete ale personalităţilor, astfel încât, în cazul decesului acestora, să putem oferi rapid cititorilor informaţii relevante despre trecutul lor”, a explicat RFI.

RFI a şters rapid necrologurile publicate, însă răul fusese deja făcut. Unii s-au amuzat, spre exemplu Line Renaud, care a publicat pe Twitter o fotografie în care râde, alături de câinele ei. „După cum puteţi observa, eu sunt foarte bine!”, a scris cântăreaţa.

Alţii ar fi putut fi mai puţin amuzaţi, cum este cazul fostului manager Tapie, care este grav bolnav şi a cărui moarte a fost deja anunţată în mod accidental de mai multe ori, inclusiv de cotidianul Le Monde, anul trecut, şi de un radiodifuzor sportiv, în luna august.

Citește și: 13% dintre americani cred că Bill Gates este în spatele pandemiei. Ce spune miliardarul american despre teoriile conspirației

loading...

Comments are closed.