Alte știri

Reguli de respectat pentru a face cumpărături în siguranță pentru masa de Paște

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii se pregătesc pentru mesele de sărbătoare, cu câteva zile înainte de Paștele ortodox. Este important însă ca regulile distanțării sociale să fie respectate și în această perioadă.

Zilele premergătoare cumpărăturilor de Paști sunt, de obicei, foarte aglomerate în piețe și supermarketuri.

Anul acesta este însă esențial să evităm, pe cât posibil, să ajungem în locuri aglomerate, în care este greu de respectat distanțarea socială. În primul rând, trebuie să evităm intervalul dedicat vârstnicilor, să mergem singuri la magazin, iar dacă vedem că totuși e aglomerat, să revenim mai târziu.

Odată ajunși la magazin, neapărat cu listă, pentru a limita timpul petrecut în afara casei, e recomandat să avem și echipament de protecție individual: mască și mănuși. În timp ce vă faceți cumpărăturile, păstrați distanța, un metru și jumătate, doi, între dvs și ceilalți clienți.

Întotdeauna respectați indicațiile angajaților, care au obligația de a introduce reguli de distanțare socială, astfel încât să se asigure că magazinele nu se aglomerează necontrolat. Așadar, e important să avem răbdare când mergem să facem cumpărăturile petnru masa de sărbătoare.

Încercați, pe cât posibil, să plătiți cumpărăturile cu cardul. Banii sunt obiecte care trec prin multe mâini, așa că potențialul de contaminare este destul de ridicat.

Odată ajunși acasă, în primul rând vă spălați pe mâini. Apoi, este recomandat să dezinfectați ambalajele produselor cumpărate și să spălați fructele și legumele înainte de a le depozita.

Dacă aveți posibilitatea să ajutați apropiați sau vecini care sunt în grupa de risc, faceți-o, iar atunci când mergeți la cumpărături, întrebați-i dacă au nevoie de ceva.

loading...

Comments are closed.