Politic

Renato Usatîi deține un pașaport special, pe care îl folosește ilegal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Renato Usatîi, primar de Bălți și președinte al formațiunii politice Partidul Nostru, s-a lăudat ieri la TV8 că deține un pașaport special, de funcție, prezentând și copia acestuia.

Din cele prezentate LIVE la TV8, Renato Usatîi deține pașaportul cu seria SS0003698 din 30 ianuarie 2020, fiind emis chiar la începutul acestui an.

Cu ajutorul acestui pașaport, primarul de Bălți traversează frontiera de stat în condiții speciale și beneficiază de alte înlesniri.

Totuși, Renato Usatîi utilizează acest pașaport absolut ilegal, contrar destinației speciale. Usatîi traversează frontiera de stat cu ajutorul acestui document oficial de serviciu, dar vizitele sale nu sunt în interesul mun. Bălți. Prin urmare, deținătorul efectuează deplasări în afara țării pentru a-și rezolva propriile interese, ceea ce este interzis prin lege.

Conform Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, pașaportul de serviciu, deținut și de primarul mun. Bălți, este actul de identitate eliberat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene persoanelor care deţin exclusiv cetăţenia Republicii Moldova, pentru ieşire şi intrare în Republica Moldova în vederea îndeplinirii unor funcţii de serviciu peste hotare sau, în cazurile strict prevăzute de legislaţie, în vederea însoţirii unor categorii de persoane care au dreptul la paşaport de serviciu de către alte persoane stipulate în prezentul articol, precum şi pentru utilizarea în calitate de act de identificare pe teritoriul Republicii Moldova sau pe teritoriul altor state în virtutea postului deţinut sau specificului funcţiilor pe care le exercită.

Paşapoartele diplomatice şi cele de serviciu vor fi utilizate strict, conform destinaţiei, în vederea realizării scopurilor pentru care acestea au fost eliberate.

Paşaportul diplomatic şi cel de serviciu se eliberează pentru o perioadă de până la 5 ani.

Extras din Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte

Articolul 32. Paşaportul de serviciu
(2) Paşapoarte de serviciu se eliberează următoarelor categorii de persoane: r) primarilor municipiilor, preşedinţilor raioanelor;

loading...

Comments are closed.