Politic

Renato Usatîi vrea să scape de Interpol! Schema pusă la cale prin intermediul unor oficiali europeni, cumpărați de un oligarh kazah

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cine sunt sursele care-l informează pe Usatîi despre acțiunile Interpol în ceea ce privește căutarea sa internațională?

Zeppelin arată că mai mulți oficiali europeni, plătiți de o fundație finanțată de oligarhul kazah, Mukhtar Ablyazov, condamnat pe mai multe capete de acuzare, sunt puși în serviciul liderului Partidului Nostru. Unul dintre aceștia ar fi Bernd Fabritius, raportorul special al APCE privind sistemul Interpol. Oficialul european s-a remarcat printr-o declarație intens mediatizată de Usatîi, căutat prin Interpol pentru tentativa de asasinat a omului de afaceri Gherman Gorbunțov.

„În anul următor vom urmări cum va evolua situația, iar în acest context voi monitoriza cazul lui Renato Usatîi, pentru a înțelege dacă există în cazul lui un oarecare abuz al sistemului”, declara la 26 aprilie 2017 Bernd Fabritius.

„Declarația este cheiţa de acces spre tărâmul minat al relaţiilor obscure şi al secretelor din culisele realităţilor politice, tăinuite de ochii cetăţenilor care îşi dau votul pentru cei care îi reprezintă în forurile europene”, scrie autorul investigației Veaceslav Balacci.

Investigația Zeppelin a mai descoperit că Bernd Fabritius este etnic saş, născut în România. În 1984 a emigrat cu părinţii în Bavaria. Cu doi ani înainte de declaraţa de la Strasbourg, făcută în interesul lui Renato Usatîi, în plin conflict diplomatic şi schimb de sancţiuni între Rusia şi Uniunea Europeană, Bernd Fabritius a făcut o vizită la Moscova. Peste doar câteva, Fabritius organiza la Berlin, la Bundestag, prezentarea de către Fundaţia Open Dialog a unui raport, privind „Necesitatea de reformare a Interpolului”.

Este vorba despre fundația creată de oligarhul kazah Mukhtar Oblyazov pentru a-l ajuta să scape de justiția care l-a încolțit în mai multe țări, dar și pentru a promova diferite acțiuni subversive în Europa de Est, inclusiv în Republica Moldova. Printre beneficiari ai lobby-trip-urilor sponsorizate de Ablyazov au fost Maia Sandu și Andrei Năstase.

Balacci mai scrie că Bernd Fabritius este bun prieten cu un alt saş, Michael Schmidt. „Milionarul Schmidt este proprietarul distribuitorului oficial BMW în România şi un sponsor tradiţional al lui Fabritius. Mai mult chiar, Fabritius este membru al consiliului director al Fundaţiei Michael Schmidt Stiftung. Preşedinte al respectivei fundaţii este Michael Schmidt, iar vicepreşedinte – Veronica Schmidt, nimeni alta decât soţia preşedintelui fundaţiei şi, respectiv, sora lui Renato Usatîi”.

Macht ist in Wahrheit!

 

loading...

Comments are closed.