Alte știri

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia au semnat un acord

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 13 august 2020 a fost semnat acordul de colaborare între Ministerul Afacerilor Interne și Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Acordul semnat prevede identificarea și transmiterea de către administrația UTA Găgăuzia și Primăria municipiului Comrat a unui lot de teren pentru următoarea edificarea din temelie a unui edificiu în care vor activa salvatori și pompieri din cadrul Direcției Regionale Situații Excepționale UTA Găgăuzia.

La evenimentul oficial de semnare a acordului a participat ministru al Afacerilor Interne Pavel Voicu, Bașkan al UTA Găgăuzia Irina Vlah, responsabili de implementare a acordului din cadrul autorităților publice locale și șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență general–maior Mihail Harabagiu. Ministru al Afacerilor Interne Pavel Voicu a subliniat importanța semnării acordului de colaborare prin care va fi demarat un nou proiect destinat securității și siguranței cetățenilor din UTA Găgăuzia.

De asemenea oficialul a mulțumit conducerea UTAG pentru receptivitatea și suportul acordat care va oferi condiții de muncă la standarde europene pentru angajați din cadrul Direcției Regionale Situații Excepționale UTA Găgăuzia. Bașkanul UTA Găgăuzia Irina Vlah a vorbit despre cooperare eficientă între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și autoritățile UTA Găgăuzia, precum și a menționat că realizarea proiectului în cadrul acordului semnat va îmbunătăți baza tehnico-materială a Direcției Regionale Situații Excepționale UTA Găgăuzia, dar și va contribui la siguranța și securitatea localnicilor. Potrivit oficialelor construcția unui sediu performant pentru angajații IGSU în municipiul Comrat va servi drept garanția siguranței cetățenilor, dar și va contribui la prevenirea riscurilor și lichidarea situațiilor excepționale cu caracter natural și tehnogen.

Potrivit acordului semnat, sediul nou pentru salvatori și pompieri din UTA Găgăuzia urmează a fi edificat în următorii doi ani. În cadrul acestuia vor activa cei peste 70 de angajați din cadrul IGSU, care vor asigura securitatea pentru 66 mii de locuitori din 14 localități din Unitatea Teritorială Autonomă.

Citește și: Despre ce a discutat ministrul Oleg Țulea cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.