Replica ANI la acuzațiile lansate de Irina Vlah

Autoritatea Națională de Integritate a venit cu o reacție la acuzațiile bașcanului în funcție, Irina Vlah, în care aceasta declarase că ANI lucrează la comanda președintelui Republicii Moldova, informează telegraph.md

Mai exact este vorba despre o postare pe Facebook de-a Irinei Vlah, în care aceasta prezentând înștiințarea ANI despre inițierea verificării averii sale, a acuzat instituția că ar fi executat, astfel, o comandă venită din partea șefului statului.

DOC // Irina Vlah a intrat în vizorul ANI. Care este motivul

În replică, ANI a scris într-un comunicat că au inițiat verificarea, pornind de la o investigație jurnalistică.

”În legătură cu postarea Irinei Vlah din 06 iunie 2023, care indică mesajul indirect că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a reacționat la comanda Președinției, ANI informează că pe cazul dat s-a autosesizat în baza unei investigații jurnalistice publicate în presă: https://protv.md/politic/garderoba-de-elita-a-bascanului-gagauziei-sau-cum-irina-vlakh-a-cheltuit-pe-haine-mai-mult-decat-salariul-anual-foto—2655245.html cu referire la nokta.md. Precizăm că inspectorii de integritate respectă legislația.

Totodată menționăm că potrivit prevederilor Legii 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, controlul din oficiu a averii și intereselor personale se inițiază și în baza informațiilor publice”, se arată în comunicatul instituției.

Amintim că Irina Vlah a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Despre aceasta a anunțat bașcanul în funcție al Găgăuziei într-o postare pe Facebook, menționând că s-a așteptat la acest fapt.

Total
0
Shares
Total
0
Share