Oficial

Replică pentru Mediacritica: Președintele PNL, Ludovic Orban este PARTENERUL POLITIC al Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Portalul de știri mediacritica.md, care se dorește a fi un site de educație mediatică, a decis că portalul nostru de știri, Telegraph.md, ar fi manipulat recent opinia publică, publicând pe data de 10 ianuarie o știre cu titlul: Partenerii politici ai Maiei Sandu de la București au decis să bage România în alegeri anticipate”.

Colegii de breaslă de la mediacritica.md au scris că titlul, cât și leadul știrii publicate de Telegraph.md, ar veni în contradicție cu normele deontologice.

Cu toate aceste, este lucru știut că partidul Maiei Sandu și cel condus de Ludovic Orban, au semnat un protocol de colaborare. Iar sugestia colegilor de la mediacritica.md privitor la recomandările Codului Deontologic pentru jurnaliști de a evita speculațiile și să pună „titluri care corespund conținutului materialului jurnalistic și să le evite pe cele care  induc publicul în eroare”, a fost respectată de redacția Telegraph.md.

Portalul nostru de știri prin titlul și poza de la articolul respectiv doar a informat publicul din Republica Moldova despre acțiunile partenerilor politici ai unui partid important din Republica Moldova. Redacția Telegraph.md nu și-a permis să insinueze că intenția partenerilor politici ai Maiei Sandu de a genera alegeri anticipate în România ar fi un lucru bun sau rău.

În plus, poza publicată de redacția Telegraph.md, nu ilustrează dacă este sau nu Maia Sandu sau Ludovic Orban într-o funcție publică, ar fi fost dacă politicienii erau la tribune cu însemnele oficiale ale Republicii Moldova sau României, sau dacă era clar că politicienii se află în clădirea Guvernului de la Chișinău sau cel de la București.

Telegraph.md respectă dreptul la libera exprimare a colegilor de la mediacritica.md, dar consideră că prin respectivul articol și mai ales comentariul scris pe pagina oficială de Facebook, portalul mediacritica.md a adus un prejudiciu de imagine portalului de știri Telegraph.md.

Totodată, combatem manipularea din media afiliată API (Mediacritica), precum că Telegraph.md este o sursă anonimă. Menționăm că portalul este administrat de Telegraph Media S.R.L., iar datele de contact sunt publice pe portal.
mediacritica.md, ONG de media, replica ONG-urile de media, Petru Macovei

loading...

Comments are closed.