Alte știri

Replica SIS, după conferința fostului ofițer de securitate, Alexei Serebreanschi: ”O frustrare personală și o încercare a acestuia de a se victimiza”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul solicitării unor mijloace de informare în masă, SIS și-a prezentat poziția instituțională referitoare la conferința de presă a fostului ofițer de securitate, Alexei Serebreanschi.

Instituția cataloghează declarațiile și atacuri din partea fostului angajat al Serviciului de Informații și Securitate drept o frustrare personală și o încercare a acestuia de a se victimiza în contextul încetării relațiilor de muncă în raport cu instituția.

”Menționăm că domnul Serebreanschi este inculpat în săvârșirea unor infracțiuni ce vizează abuzul de atribuții funcționale în perioada când activa în calitate de șef al unei subunități a Serviciului.

Ieșirile publice ale acestuia au ca scop denigrarea Serviciului în contextul activizării eforturilor interne de asigurare a unui nivel înalt de integritate profesională, a acțiunilor îndreptate contra fenomenului corupției mari, precum și constituie o tentativă de acordare artificială a statutului de „dosar politic” procesului penal în desfășurare contra domnului Serebreanschi.

SIS nu se va lăsa atras în dispute și jocuri mediatice orientate spre influențarea actului de justiție și va continua să acționeze în strictă conformitate cu normele legale.

Solicităm respectuos reprezentanților mass-media să includă precizările SIS în materialele publicate la subiect ca drept la replică în baza art.7 al Legii Nr. 64 din 23-04-2010 cu privire la libertatea de exprimare”, este poziția SIS.

loading...

Comments are closed.