Republica Moldova și Elveția vor colabora în domeniul muncii, în baza unui Memorandum de înțelegere. Ce presupune acesta

În cadrul vizitei de lucru efectuate în Elveția, ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu a semnat un Memorandum de înțelegere cu Departamentul Federal pentru Economie, Educație și Cercetare al Confederației Elvețiene.

Scopul Memorandumului este de a stabili o bază pentru ca părțile semnatare să întreprindă activități de cooperare în domeniul muncii și al ocupării forței de muncă de interes reciproc la nivel național și internațional, pentru a aprofunda înțelegerea reciprocă a sistemelor, pentru a promova munca decentă și pentru a contribui la progresul economiilor statelor semnatare.

Ariile de cooperare specificate în document sunt: legislația muncii, inclusiv dreptul internațional, relațiile de muncă și dialogul social, condițiile de muncă, inspecția muncii, politicile privind piața muncii etc.

Cadrul de colaborare va include schimb de informații și bune practici, întâlniri, seminare, proiecte de cooperare și consolidare a capacităților, studii comune, inițiative comune în cadrul organizațiilor multilaterale la care participă semnatarii ș.a.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share