Social

Republica Moldova și ONU vor iniția negocierile pentru implementarea unui proiect comun în domeniul agriculturii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul a aprobat proiectul referitor la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură în vederea implementării proiectului „Crearea unui mediu de politici favorabil pentru managementul integrat al resurselor naturale și implementarea unei abordări integrate pentru atingerea neutralității degradării solurilor în Moldova”, Transmite Telegraph.md

Acordul de asistență tehnică vizează prevenirea degradării solului prin gestionarea integrată a resurselor naturale și punerea în aplicare a unei abordări integrate pentru atingerea neutralității degradării terenurilor în Republica Moldova. Astfel, scopul proiectului este de a contribui la oprirea fenomenului de eroziune a solului în două regiuni, Orhei și Rezina și de a sprijini aplicarea practicilor inovatoare de agricultură inteligentă prietenoase cu mediul și gestionarea durabilă. Proiectul oferă un grant de 1,66 de milioane de dolari SUA.

În context, în cadrul ședinței de Guvern, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a precizat: „Implementarea proiectului va fi realizată de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură în Republica Moldova (FAO) în comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pe o durată de circa 30 de luni. Proiectul Acordului prevede condițiile și planul de lucru pentru acordarea asistenței tehnice în valoare de 1.666.895 USD din partea Facilității Globale de Mediu (GEF). Proiectul a fost aprobat de GEF în septembrie 2019 și face parte din cel de-al 7-lea program al fondului. De asemenea, proiectul vă contribui la diminuarea eroziunii solului și prelucrarea durabilă a terenurilor agricole. Vor fi realizate activități de demonstrare a celor mai bune practici în două raioane pilot și anume Rezina și Orhei”.

Citește și: Ministerul Agriculturii lansează un nou apel pentru solicitarea subvențiilor în avans

loading...

Comments are closed.