Republica Moldova va deține, în premieră, președinția la Conferința Internațională a Muncii

În premieră, Moldova deține președinția la cea mai mare și importantă Conferință Internațională a Muncii, desfășurată anual la Geneva de către Organizația Internațională a Muncii (OIM). În acest an, în calitate de Ministru al Muncii al Republicii Moldova, Alexei Buzu va prezida cea de-a 112-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii.

”Este o onoare și o responsabilitate deosebită pentru mine să fiu președintele celei mai mari Conferințe dedicate muncii și a problemelor și drepturilor muncitorilor din întreaga lume”, menționează Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Alături de delegații guvernelor, angajatorilor și lucrătorilor din cele 187 de state membre ale OIM vom aborda o gamă largă de probleme, inclusiv protecția lucrătorilor împotriva efectelor schimbărilor climatice și a riscurilor biologice, economia îngrijirii și principiile și drepturile fundamentale în muncă.

Conferința va dura începând cu 3 iunie și până pe 14 iunie, timp în care se vor întruni comisiile și grupurile de lucru pe diverse subiecte, ca: aplicarea standardelor, riscurile biologice, muncă decentă și altele.

Mai multă informație despre subiectele zilnice ale conferinței puteți urmări pe website-ul oficial al Organizației Internaționale a Muncii.

Total
0
Shares
Total
0
Share