Retrospectiva pieței imobiliare pentru 2022. Tendințe și prognoze pentru 2023

Dacă e să facem o retrospectivă a pieței imobiliare pentru anul 2022, acesta a fost unul plin de provocări și de evenimente imprevizibile, care au afectat, mai mult sau mai puțin, evoluția acesteia. Totuși, după jumătate de an de piață pasivă, este înregistrată o creștere a cererii pentru bunurile imobiliare.

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: La începutul anului 2022 sigur că nimeni nu putea să prevadă situația care s-a întâmplat, dar putem spune că în a doua parte a anului, mai ales in luna decembrie, ca de obicei, piața arată rezultate foarte bune, mulți cumpărători în sfârșit își recapătă încrederea în imobile și iau decizia să cumpere acum. Adică anul acesta, ca în fiecare an, avem rezultate foarte bune și oamenii se grăbesc să cumpere până la Anul Nou.

Dacă pentru anii 2021-2022 cuvântul-cheie, pe plan economic, era inflația, în 2023, acest proces poate cunoaște o stagnare și astfel se poate normaliza și nivelul cererii pe piață.

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: Dacă cuvântul principal in anul 2021-2022, ca start, era cuvântul inflație, în 2023 un pic băncile încearcă să controleze acest proces, rata dobânzii a crescut foarte mult, dar deja se vehiculează ca maxim această situație se va menține până în aprilie-mai, iar cumpărătorii care sunt atenți vor dori să cumpere până la diminuarea ratei dobânzii, pentru că acum pot fi găsite cele mai bune oferte.

Cele mai sigure investiții sunt cele imobiliare. În acest sens, Proimobil deține cele mai bune oferte de la cei mai buni dezvoltatori din România și Dubai.

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: Fiecare din orașele cu care noi colaborăm, cu dezvoltatorii cu care colaborăm în toate orașele date au anumite plusuri, Dubai este ceva deosebit, Bucureștiul este capitata unui stat european în plină dezvoltare, Brașovul este un punct turistic foarte interesant si Iași este destul de aproape de hotarele RM, ceea ce pentru mulți la fel este comod.

Total
0
Shares
Total
0
Share