Alte știri

Rezultatele vizitei lui Igor Dodon la Moscova: Bani pentru buget, ajutor agricultorilor și autorizații transportatorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului a prezentat trei decizii, care potrivit lui, sunt cele mai importante pe care le-a discutat în ultima sa vizită la Moscova, scrie tv8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

1. Creditul pentru susținerea bugetului, cele circa 4 miliarde de lei

„Săptămâna curentă va avea loc contactul și începerea renegocierii acestui acord de credit. Sper ca reprezentanții Guvernului R. Moldova și Rusiei vor începe renegocierea în următoarele zile”, a declarat Dodon.

2. Suportul pentru agricultură

Șeful statului a anunțat că a cerut ajutor umanitar sub formă de 40/50 de mii de tone de motorină, care în cazul în care va fi acordat, va fi oferit gratuit agricultorilor din R. Moldova. „Sper ca acest subiect să fie discutat și aprobat de autoritățile din Federația Rusă”, a punctat Dodon.

3. Autorizație pentru transport

Potrivit lui Dodon, autorizațiile transportatorilor din R. Moldova care transportă mărfuri expiră în perioada următoare. Astfel ca o soluție a acestei situații s-a decis ca o parte din autorizațiile planificate pentru semestrul patru să fie oferite acum, „ca exportatorii din R. Moldova să poată exporta mărfurile produse la noi în țară pe piața din Federația Rusă”, afirmă șeful statului.

VIDEO // Igor Dodon salută ultima hotărâre a Curții Constituționale

loading...

Comments are closed.