Externe

România. A fost promulgată legea care permite munca de acasă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii români vor putea munci în curând de acasă. Legea care reglementează telemunca a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Firma la care lucrează angajazții poate de acum să vă permită să lucreze și de acasă. Se aplică oricărui angajat care are contract de muncă, și acces la calculator, iar activitatea poate fi îndeplinită cu ajutorul tehnologiei.

Proiectul de lege a fost inspirat de legea din Japonia, acolo unde sunt foarte multe persoane care preferă să lucreze de acasă sau dintr-o cafenea de exemplu. Avantaje sunt de ambele părți: firmele fac economie cu utilitățile, iar angajatul nu mai pierde timp spre și de la muncă, și nu mai cheltuie bani pe transport spre serviciu.

Acum, după ce șeful statului a promulgat legea, firmele au liber să le permită angajaților să muncească și de acasă. Sunt companii care au anunțat deja că vor profita de această lege și că îi vor lăsa pe angajați să lucreze de acasă. Și nu contează domeniul. Singura condiție este aceea ca activitatea desfășurată la angajator să fie îndeplinită cu ajutorul tehnologiei.

Pentru a-i putea verifica pe angajați dacă muncesc într-adevăr, se poate introduce un sistem online prin care angajatul trebuie să se autentifice. Astfel pot fi pontate orele lucrate.

loading...

Comments are closed.