Alte știri

România, al doilea stat din UE în topul îmbolnăvirilor de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de COVID-19.

Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, este al doilea stat din UE, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni.

În total, sunt 44.798 de cazuri confirmate. Românii care vor să plece în Austria trebuie să prezinte un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Grecia a extins măsura și pentru cei care vin cu avionul, iar Cipru nu ne mai primește deloc în vacanță.

Măsurile anunțate de Austria i-au bulversat pe românii programați la consultațîi, investigații și tratamente. Austriecii au redus termenul de valabilitate în cazul testului pentru SARS-CoV-2 de la patru zile la trei.

Alții au aflat în vamă de noile reguli impuse de austrieci. Cine nu prezintă testul negativ de 72 de ore trebuie să între 10 zile în carantină.

Între timp, autoritățile din Cipru au interzis complet românilor călătoriile în scop turistic. Restricțiile îi afectează inclusiv pe rezidenți, pentru că și ei trebuie să prezinte un test negativ prelevat cu 72 de ore înainte și să facă dovada unui permis de intrare emis de statul cipriot.

În paralel, Grecia a anunțat că testele medicale devin obligatorii și pentru turiștii care vin cu avionul, de marți, 28 iulie.

Iar dacă românii ajung în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Marea Britanie și Irlanda, suntem obligați să intrăm în izolare pentru 14 zile. Recomandarea e valabilă și pentru Belgia și Olanda.

Măsură e valabilă și invers. În momentul de față, există 44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină. Doar Turcia, Portugalia și Suedia au ieșit de pe această listă.

Cert este că în momentul de față alte patru țări – Cipru, Lituania, Finlanda și Moldova – interzic complet accesul românilor, cu excepția rezidenților sau a celor care merg la muncă ori la studii.

Toate acestea se întâmplă pentru că numărul cazurilor a explodat pur și simplu, în ultimele două săptămâni. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, România este acum a două țară din UE după media îmbolnăvirilor din ultimele 15 zile. Doar Luxemburg mai este în fața noastră. Dacă vom continuă așa, există și riscul ca românii să nu mai poată ieși deloc din țară.

loading...

Comments are closed.