România va avea propriul Bitcoin? Prima criptomonedă românească se lansează în curând

cryptovaluta, bitcoin, rubla ruseasca,

Prima monedă virtuală românească e aproape să devină realitate, inspirată de succesul multor altor criptomonede apărute în ultimii ani.

Monedele virtuale sunt unul din trendurile actuale. Dacă vrei să stai la loc de cinste în elita posesorilor de bani virtuali, trebuie să ai niște Bitcoin în portofelul digital. Acum câțiva ani, poate chiar și anul trecut, ar fi fost destul de ușor de realizat, dar când cu 5 bitcoin îți iei apartament, trebuie să te mulțumești cu firimituri.

Bitcoin nu e singurul exemplu, însă. În ultimul an au decolat și alte monede digitale, unele mai importante, altele mai mult în spirit de glumă. Ethereum e una dintre monedele în care ai vrea să investești acum, mai ales că trenul Bitcoin e la multe stații distanță. Ca alternativă, ai putea miza chiar pe Dogecoin, o monedă pornită dintr-o memă.

Țara noastră va intra în clubul select despre care am vorbit, deoarece prima monedă virtuală românească e aproape de lansare. Adrian Stratulat, liderul eforturilor din prezent, a vorbit cu cei de la Digi24 despre monedele virtuale, dar și despre ce poate aduce nou creația autohtonă.

Stratulat vorbește despre modul în care funcționează monedele virtuale și procesul de minare din spatele acestora. Unele solicită procesoarele calculatoarelor, în timp ce altele mizează pe puterea plăcilor video. Oricum ar fi, e destul de dificil să mai faci asta acum cu un calculator propriu, mai ales dacă vrei să minezi Bitcoin.

Ionuț Alexandru Panait, un alt membru al echipei care lucrează la proiect, spune că prima monedă virtuală românească aduce un concept nou de minare. Nu mai trebuie să ai cunoștințe de programare și nici o grămadă de spațiu liber pentru calculator disponibil pentru programele necesare. Vei putea face asta doar deschizând browserul și intrând pe platforma pregătită de români.

Sursa: Playtech.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share