România va acorda 300 de mii de euro pentru susținerea societății civile și presei independente

România va acorda 300 de mii de euro pentru susținerea societății civile și presei independente. Despre aceasta a declarat ministrul de Externe de peste Prut, Bogdan Aurescu, în urma întrevederii cu șeful statului, Maia Sandu, informează TV8

„Am decis, ca ministru de Externe al României, acordarea unei noi contribuții voluntare din partea României, în valoare de 300 de mii de euro, prin intermediul European Endowment for Democracy (EED) în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din R. Moldova”, a spus Bogdan Aurescu.

Ministrul a precizat că asistența financiară este atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin anunțat de către președintele României Klaus Iohannis, în decembrie, anul trecut, la Chișinău și „vine în continuarea contribuției voluntare similare de 250 de mii de euro, acordate anul trecut în luna noiembrie”.

„Am plecat de la premisa în acordarea acestei asistențe că susținerea societății civile și presei independente din R. Moldova reprezintă elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăți democratice”, a declarat Bogdan Aurescu.

Ministrul a precizat că a discutat cu șefa statului despre importanța convenirii unui nou program de asistență nerambursabilă, care să îndeplinească funcțiile acordului privind asistența nerambursabilă de 100 de milioane de euro, semnat în 2010 și ieșit din vigoare în martie 2021.

Amintim că acordul nu a fost extins din motiv că Guvernul condus de Ion Chicu a refuzat să semneze cel de-al șaselea protocol adițional, necesar pentru extinderea acordului. Astfel, 60 de milioane de euro au rămas nevalorificate.

Citește și: Bătrîncea, despre cedarea Stadionului Republican: ”Este rezultatul acordurilor secrete dintre Maia Sandu și Dereck Hogan pentru susținerea PAS în alegerile parlamentare”

Total
0
Shares
Total
0
Share