Social

Rusia a donat Moldovei 10 mii de teste pentru depistarea COVID-19, a anunțat Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat ieri o cursă specială de la Moscova, care a adus în Patrie cetățenii Republicii Moldova și care intenționează să transporte cetățeni ai Federației Ruse care doresc să revină acasă.

Totodată, cu aceeași cursă au fost aduse în țara noastră 10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a noului tip de coronavirus. Aceste teste ne permit să obținem rezultatul în decurs de două-patru ore și deja sunt apreciate în Rusia și în alte țări, a anunțat Președintele Igor Dodon.

”Vreau să menționez faptul că aceasta este prima tranșă a ajutorului medical oferit Republicii Moldova de către Rusia. Exprim recunoștință conducerii Federației Ruse pentru ajutorul oferit, precum și pentru decizia de a acorda Moldovei un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor.

Consider că doar prin conjugarea eforturilor țărilor noastre vom reuși să depășim această criză globală fără precedent. Totodată, anume astfel de provocări complicate contribuie la consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă, apropiind statele și popoarele noastre”, a declarat șeful statului.

Amintim că în Moldova au fost confirmate 199 cazuri de infectare cu noul coronavirus, 5 cazuri de recuperare și 2 decese. Totodată, 28510 persoane sunt monitorizate.

loading...

Comments are closed.