Alte știri

Rusia a trimis la INTERPOL tot pachetul de acte în privința căutării și reținerii lui Renato Usatîi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia a trimis la INTERPOL tot pachetul de acte în privința căutării și reținerii lui Renato Usatîi, informează Telegraph.md, cu referire la portalul rucriminal.info

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit sursei, Rusia a trimis la sediul INTERPOL toate documentele pentru includerea lui Renato Usatîi pe lista internațională a căutărilor de către această organizație. Anterior, Curtea Tverskoy din Moscova s-a pronunțat asupra arestării sale în absență.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Usatîi ar fi fost membru al mega-spălătoriei „Laundromat” și prin aceasta a spălat sute de milioane de ruble de la gruparea КУМ (gruparea deținea și ООО «КУМ»).

Potrivit canalului de telegram ВЧК-ОГПУ, denumirea «КУМ» este o prescurtare a lui Andrei Krapivin (atunci fiul său Alexei l-a înlocuit), Boris Usherovich, Valery Markelov. Este vorba despre coproprietarii ГК 1520, care au primit fonduri gigantice din partea Căilor Ferate Ruse prin contracte fictive. Aceste fonduri au fost spălate. În 2012, Usatîi a fost deja interogat cu privire la activitățile «КУМ». Dar atunci a mărturisit doar că are dublă cetățenie (a Federației Ruse și Moldova) și reședința permanentă la Moscova. În 2012, influența și conexiunile «КУМ» dintre forțele de securitate au fost foarte mari, iar problemele cu ancheta au fost rezolvate.

Alături de Renato Usatîi, în același dosar sunt menționați Veaceslav Platon și Vladimir Plahotniuc.

Calea Ferată din Moldova a început testarea locomotivelor noi procurate

Afganistanul va elibera 400 de talibani periculoși în încercarea de a pune capăt unui război de 20 de ani

 

loading...

Comments are closed.