Alte știri

Rusia expulzează un diplomat român ca răspuns la acţiunile autorităţilor de la Bucureşti

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un angajat al ambasadei României în Rusia a fost declarat persona non grata în replică la expulzarea unui diplomat rus de la Bucureşti, a anunţat marţi Ministerul rus de Externe, informează Observatornews.ro

Pe 11 mai, ambasadorul României Cristian Istrate a fost convocat de Ministerul Rus de Externe, unde i s-a dat o notă care îl declară persona non grata pe căpitanul G. Iliescu, asistent al atașatului militar la Ambasada României. Angajatul menționat mai sus trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de 72 de ore. Acest pas a fost făcut de partea rusă ca răspuns la declarea neîntemeiată a unui asistent al atașatului militar la Ambasada Rusiei la București drept persona non grata pe 26 aprilie”, se arată în declarație ministerului rus.

”Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul ataşatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti. MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile domnului Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

Alexey Grishae, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata la finalul lunii aprilie. Alexey Grishae era acuzat de spionaj. Mai exact el ar fi încercat să obțină informații despre activitatea forțelor NATO în ţara noastră și a aliaților europeni ai României. Alexey Grishae ar fi încercat fără succes să convingă anumite persoane care l-ar fi putut ajuta să strângă aceste date pentru Moscova.

Citește și: Aproape jumătate dintre liderii planetei i-au solicitat ajutor lui Joe Biden, în contextul pandemiei

 

loading...

Comments are closed.