Alte știri

Rutele municipale de transport public vor fi suplinite cu noi unități, din contul loturilor achiziționate în anul curent

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe rutele municipale de transport public vor fi puse noi unități de transport, atât în oraș, cât și în suburbii, din loturile achiziționate în acest an, troleibuze și autobuze pentru a asigura servicii mai calitative cetățenilor. Astfel, până la finele anului curent, urmează să fie puse în circulație minim 240 de vehicule.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat Direcției generale transport public și căi de comunicație, să prezinte un raport referitor la necesitățile privind suplinirea liniilor de transport public, în special unde sunt cele mai multe cereri din partea oamenilor.

Totodată, se prevede ca ruta de autobuz nr. 23 să revină în gestiune municipală, cu 12 unități la prima etapă, iar linia nr. 9, care circulă pe strada Grenoble, pentru care există solicitări de la cetățenii din cartierele respective, să fie suplinită cu 6 unități, până la Hramul orașului.

„Transportul trebuie să fie comod și să circule conform orarului. Noi investim mult și trebuie să creăm condiții bune, pentru ca oamenii să poată ajunge la timp la serviciu. Transportul public nou adus trebuie să poată circula ușor. Unitățile dispun de toate dotările: aer condiționat, prize USB etc.”, a mai menționat Ion Ceban.

În context, edilul a solicitat subdiviziunilor de profil urgentarea procesului referitor la amenajarea benzilor dedicate pentru transportul public, astfel ca până la sfârșitul anului 2021 să fie asigurate servicii mai calitative pentru chișinăuieni pe următoarele tronsoane: Calea Ieşilor – bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt – Viaduct – bd. Dacia; str. Alba Iulia – str. I. Creangă – Viaduct – bd. Dacia; bd Mircea cel Bătrân – str. Bogdan Voievod – bd. Renașterii naționale – bd. Gr. Vieru – str. A. Mateevici – str. A. Pușkin, retur pe același traseu.

loading...

Comments are closed.