S-a aflat cine plătește sediul de lux al Maiei Sandu! Zeci de mii de lei lunar din banii cetățenilor pentru confortul PAS

Maia Sandu, PAS, finantarea PAS, milioanele primite de PAS din bugetul de stat, cine finanteaza PAS, noul sediu al PAS, sediul de lux al pas, finantarea partidelor, Partidul ACtiune si Solidaritate, ACUM, blocul ACUM, ACUM DA PAS, Andrei Nastase, Igor Grosu

În timp ce în spațiul public insistă ca banii din bugetul de stat să fie cheltuiți doar în folosul cetățenilor, Maia Sandu a primit din bugetul de stat numai în ultimele șase luni ale anului trecut circa 2 000 000 de lei pe care i-a cheltuit pentru confortul personal al membrilor PAS.

Recent, Igor Grosu, secretarul general al PAS, a anunțat că partidul se mută la casă nouă, într-un sediu de lux din inima Chișinăului care are peste 200 metri pătrați și 4 etaje. Grosu a declarat că doar pentru chiria sediului PAS va achita lunar în jur de 30 000 de lei (360 000 lei/an). Pentru vechiul sediu PAS achita lunar pentru chirie aproximativ 9 000 de lei (108 000 lei/an), mai puțin cu 252 mii de lei/an față de chiria pentru noul sediu.

Cu toate acestea, dacă intrăm pe site-urile de anunțuri imobiliare, vedem că pentru sedii similare ca și suprafață și poziționare geografică, chiria lunară costă de aproximativ de două ori mai mult decât a declarat Igor Grosu pentru ProTV Chișinău.

Maia Sandu a explicat că a fost necesar să fie schimbat sediul, deoarece partidul ar fi crescut. Cu toate că PAS a crescut doar în unele sondaje, nu și în personalul activ care este angajat la sediul central sau în numărul de membri. Cel puțin despre astfel de informații nimeni din PAS nu a comunicat nimic oficial.

Chiar dacă se prezintă ca fiind o fire modestă, Maia Sandu se pare însă că iubește luxul. Și asta pe lângă ambiția ei de a avea un sediu de partid mai mare și mai luxos, în perioada când ocupa funcția de ministru al Educației, accepta să zboare împreună cu fostul ei șef de partid, Vlad Filat, cu avioane private. Chiar dacă din start Maia Sandu nu a dorit să recunoască că a zburat la Doha, în Qatar, cu o cursă charter, ulterior a fost nevoită să recunoască acest lucru, după ce în spațiul public au apărut informații care demonstrau că zborurile lui Filat cu avioanele private, erau achitate de așa-numitul grup ȘOR.

În timp ce după aproape jumătate de an cât s-a aflat la guvernare, PAS își schimbă sediul, Platforma DA continuă să rămână în același sediu modest și ieftin, în care se află de la formarea partidului și nu au în plan să-l schimbe în viitorul apropiat.

Așa arată acum noul sediu al partidului condus de Maia Sandu, pentru care va cheltui din contul cetățenilor nu mai puțin de 360000 lei/an doar pentru chirie, iar altele zeci de mii de lei pentru întreținere și servicii comunale. 
Sediul PAS, PAS, pas are un sediu nou, PAS s-a mutat la casa noua, noul sediu al partidului Maiei Sandu, Maia Sandu, sediul de lux al PAS, finantatorii PAS, Maia, ACUM, blocul ACUMCitește și: Maia Sandu s-a simțit vizată de ÎNREGISTRĂRILE lui Iurie Renită? Replica șefei PAS pentru deputatul Platformei DA

 

Total
0
Shares
Total
0
Share