Alte știri

S-a dat startul lucrărilor de reabilitare a scuarului din strada Kiev, 1

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi au început lucrările de reabilitare a scuarului din strada Kiev 1, sectorul Râșcani, transmite Telegraph.md

Proiectul prevede amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, înlocuirea mobilierului urban și instalarea iluminatului decorativ. De asemenea, în zonă vor fi amenajate rampe de acces pentru persoane cu mobilitate redusă, iar în centrul scuarului va fi renovat podețul și fântâna arteziană.

Costul proiectului este de 2 milioane lei, surse prevăzute în bugetul municipal, iar termenul pentru executarea lucrărilor este de 3 luni.

Prezent la fața locului, primarul general, Ion Ceban, a apreciat inițiativa Preturii Râșcani privind reabilitarea scuarului din vecinătatea instituției administrative, pentru a-l amenaja în folosul cetățenilor care locuiesc în preajmă, dar și al angajaților, pentru recreere în timpul pauzelor.

„Poziția APL Chișinău vizavi de reabilitarea zonelor verzi din capitală este că ne dorim să avem cât mai multe spații amenajate, prietenoase oamenilor, în fiecare sector, pentru a ne simți confortabil la noi acasă. Această investiție este necesară pentru ca orașul să arate amenajat”, a declarat primarul general.

În context, Ion Ceban a mai spus că în perioada următoare va intra în reparație și scuarul din strada Nicolae Dimo, 3, din preajma monumentului „Voluntarilor Bulgari”, sectorul Râșcani. Licitația privind desemnarea antreprenorului care va executa lucrările va fi anunțată în câteva zile. Pentru reabilitarea obiectiv dat, în bugetul municipal au fost prevăzuți circa 2,5 milioane lei.

Citește și: FOTO // Scuarul de pe strada Bucuriei din capitală a fost modernizat

loading...

Comments are closed.