Social

Sâmbăta aceasta va avea loc MAREA CURĂȚENIE, o acțiune amplă de salubrizare a capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a comunicat că pentru ziua de sâmbătă, 26 septembrie, este anunțată o campanie de salubrizare a teritoriului orașului, denumită MAREA CURĂȚENIE.

Primarul general, Ion Ceban, a organizat astăzi o conferință de presă, unde a anunțat despre acțiunile care vor fi întreprinse de autoritățile locale, în toamna curentă, referitor la activitățile de salubrizare și de plantare a arborilor.

Astfel, pentru ziua de sâmbătă, 26 septembrie, este anunțată acțiunea „Marea curățenie”, care prevede salubrizarea parcurilor, a zonelor verzi și a anumitor teritorii din sectoarele capitalei, la care vor participa toți angajații Primăriei, ai subdiviziunilor, preturilor, întreprinderilor municipale.

„Această campanie vine să responsabilizeze și să consolideze eforturile autorităților locale în comun cu cetățenii, pentru a face curat, dar și a ieși în grup în aer liber, pentru a avea grijă de orașul nostru. De fiecare dintre noi depinde cum arată și cum va arăta orașul nostru. Este o responsabilitate comună, o responsabilitate civică”, a precizat Ion Ceban.

Totodată, edilul a venit cu un apel către instituțiile statului, ONG-uri, locuitorii municipiului și toți doritorii, să se alăture în această campanie, de rând cu autoritățile municipale, pentru a face orașul mai curat.

Angajații Aparatului Primăriei, cabinetul Primarului, viceprimarii, șefii de direcții vor salubriza teritoriul parcului „La Izvor”, care se află în prezent în proces de renovare.

De la aceeași oră, 09:00 sâmbătă, Pretura Botanica va face curat în parcul „Valea Trandafirilor”, intrarea de la Parcul de distracții din str. Trandafirilor.

Pretura Ciocana va lucra în Pădurea-Parc „Râșcani, din str. M. Sadoveanu, colț cu str. Igor Vieru.

Pretura Râșcani – va salubriza parcul din str. Miron Costin/str. Florilor spre str. Studenților și str. Calea Orheiului. În parcul din str. Studenților/str. Alecu Russo, pe tronsonul str. N. Dimo – 3 iazuri (str. M. Costin/str. N. Dimo – scara principală) va fi o acțiune comună a preturilor Ciocana și Râșcani;

Pretura Centru: Parcul „Valea Morilor”, în perimetrul str. Lech Kaczynski, Drumul Viilor, str. Trifan Baltă (str. Academiei/str. Drumul Viilor);

Pretura Buiucani: Pădurea-Parc „Butoiaș”, (intersecția str. N. Costin- Paris),  Pădurea-Parc „Butoiaș” (parcarea din fața restaurantului „Butoiaș”.

Primăria va asigura toți participanții cu mănuși și saci pentru a strânge gunoiul. În caz de ploaie acțiunea va fi transferată pentru o altă zi.

Deșeurile solide acumulate în cadrul acțiunilor de salubrizare de masă de sâmbătă vor fi evacuate la Stația de transbordare din str. Uzinelor.

Citește și: Municipiul Chișinău are un nou regulament cu privire la salubrizare și asigurarea curățeniei pe teritoriul orașului

loading...

Comments are closed.