Actual

Sanatoriile de la Vadul lui Vodă ar putea fi utilizate pentru izolarea pacienților cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sanatoriile de la Vadul lui Vodă ar putea fi utilizate pentru izolarea persoanelor infectate cu COVID-19, transmite Telegraph.md.

Despre aceasta a anunțat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei discuții cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Ceban i-a informat pe specialiștii de la OMS despre măsurile pe care Primăria Chișinău este gata să le întreprindă pentru a salva cât mai multe vieți.

Astfel, pe lângă disponibilitatea de a oferi spațiile sanatoriilor de la Vadul lui Vodă, Primăria Chișinău este gata să procure teste pentru depistarea coronavirusului. De asemenea, Ceban a anunțat despre dotarea tuturor instituților medicale din Chișinău cu toate utilajele necesare și despre pregătirea personalului mefical pentru a face față unei escaladări a situației.

”Avem o situaţie ieşită din comun şi orice ajutor este extrem de important pentru a asigura viaţa oamenilor şi a depăşi situaţia de criză”, a declarat Ceban.

În cadrul dialogului dintre primarul municipiului Chișinău și experții OMS au decis să menține continuitatea discuțiilor asupra acțiunilor pe care municipalitatea urmează sa le întreprindă in contextul pandemiei de COVID-19. Specialiștii OMS au reiterat mesajul către cetățeni să respecte recomandările autorităților și sa rămână izolați, iar în caz de necesitate să se adreseze la medic.

Citește și: Ministerul Sănătății combate o nouă dezinformare din mass-media: Ce transmite de această dată

loading...

Comments are closed.