Politic

Sancțiuni dure pentru organele electorale: Fracțiunea PSRM pregătește un nou proiect de lege de modificare a Codului Penal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul fracțiunii PSRM, Vasile Bolea, a ieșit azi, la un briefenfg de presă, în care a expus proiectele de legi, planificate de fracțiunea PSRM, pentru curenta sesiune parlamentară.

Printre alte proiecte enumerate, deputatul socialist a enunțat pregătirea unui nou proiect juridic de modificare a Codului Penal. Și anume, un nou articol, ce ține de  sancționarea a anagajaților organelor electorale pentru posibilele lor acțiuni de manipulare și fraudare a alegerilor.

„În cadrul comisiei juridice, am audiat raportul CEC, cu privire la anul 2018, unde au fost identificate mai multe probleme, atât de ordin tehnic, cât și legislativ, ideea cu care venim e să facem modificări la Codul Penal, să introducem un nou articol, în ceea ce vizează, responsabilizarea sau infracțiunile din domeniul electoral, în așa mod ca să responsabilizăm angajații organelor electorale, întru neadmterea manipulării cu listerele electorale, sau cu buletinele de vot, și alte manipulări care pot fi.”, a declarat deputatul Bolea.

Tototdată, deputatul socialist a enumerat și câteva din infracțiunile posibile în ziua votării, care necesită a fi sancționate.

„La noi din păcate Codul Penal prevede responsabilizarea cetățenilor și alegătorilor, și nu avem prevederi din Codul Penal care ar responsabiliza factorii de decizie sau lucrătorii organelor electorale, care pot să manipuleze listele electorale sau cu implicarea lor ar putea să fie făcut așa numitul, vestitul „carusel”, când se scoate unul sau multe buletine în afara secției de votare. Noi considerăm că trebuie să existe un articol special în codul, care să prevadă sancțiuni pentru astfel de încălcări.”, a precizat Vasile Bolea.

Deputatul fracțiunii PSRM, afirmă că proiectul este în stadiu de eralborare și urmează a fi prezentat în cel mai apropiat timp.

Citește și: FOTO // Cine este candidatul PLDM pentru alegerile parlamentare noi de la Hâncești?

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.