Săptămâna trecută, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 4 milioane de lei

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că, pe parcursul săptămânii trecute, a aplicat sechestru în valoare de 4 112 625 lei în două cauze penale, aflate în gestiunea PCCOCS. Printre bunurile sechestrate sunt mijloace de transport, încăperi nelocative, construcţii locative şi nelocative, terenuri pentru construcţie, utilaj agricol, dar şi capitaluri sociale ale unor companii.

De asemenea, ARBI a întocmit 23 de avize consultative privind evaluarea bunurilor imobile şi mobile care figurează în alte cauze penale. Astfel, a fost evaluat preţul a 10 automobile, 2 terenuri, 8 încăperi locative şi 3 construcţii comerciale.

Amintim că, de la începutul anului, ARBI a indisponibilizat bunuri, dobândite ilicit, în sumă de aproximativ 800 000 000 de lei. Este vorba despre 985 de bunuri ale 72 de subiecţi, identificate în cadrul a 29 de cauze penale.

Pe partea de colaborare internaţională, Agenţia a participat la cea de-a 4-a Conferinţă globală în domeniul criminalităţii financiare şi criptomonedei şi la cea de-a doua reuniune a statelor-părţi la Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei.

Citește și: Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii are un nou director. Despre cine este vorba

Total
0
Shares
Total
0
Share