Alte știri

Șapte moldoveni, audiați după ce au prezentat acte false la trecerea frontierei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șapte moldveni au fost audiați după ce au prezentat acte cu indici de falsificare pentru a li se autoriza traversarea frontierei moldo-române. Incidentele s-au petrecut la sfârșitul săptămânii trecute în punctul de trecere Sculeni.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pasagerul unei curse cu destinația Republica Franceză a prezentat pe lângă pașaportul de călătorie și o carte de identitate românească, care la prima vedere a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră. Verificată cu tehnica din dotare, s-a confirmat neveridicitatea documentului.
Întrebat, bărbatul de 31 de ani a declarat că și-a perfectat actul prin intermediul unei persoane, pe care a cunoscut-o întâmplător la gara auto din Orhei, contra sumei de 200 de lei.

Alți șase conaționali sunt cercetați pentru faptul că au prezentat teste PCR Covid-19 falsificate. Este vorba de trei bărbați și trei femei cu vârstele cuprinse între 25 și 45 de ani care erau călători ai aceleiași curse România- Moldova. La solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta acte demonstrative pentru a fi scutiți de autoizolare, călătorii au prezentat aceste teste. În urma cercetărilor s-a stabilit că actele sunt neveridice, întrucât codurile QR nu conțin  vreo informație despre posesori.

Audiați, cei șase moldoveni au declarat că s-au prezentat la clinica medicală pentru a li se preleva probele necesare, doar că rezultatele testelor urma să le ridice unul dintre șoferii cursei.

loading...

Comments are closed.