Șarlatanii Andrei Spînu și Dorin Recean afirmă că licitația de la Aeroport a fost sabotată

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, a anunțat ieri că licitația pentru Aeroportul Internațional Chișinău, prin care se intenționa transmiterea tuturor spațiilor comerciale de la aerogară către compania franceză Lagardere, a fost sabotată.

”Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cât mai restrânși”, a declarat Spînu.

Poziția lui Spînu a fost susținută și de către Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: „Este clar că a fost sabotată, atât din interior, cât și din exterior. Urmează ancheta să determine cum s-au întâmplat aceste lucruri”.

Termenul “a împiedica (prin uneltiri) bunul mers al unei acțiuni” este definit în DEX drept “a sabota”, termenul folosit de către oficiali. Aceștia confirmă astfel că licitația a fost organizată cu anumite favoruri, însă cei din „interior și exterior” au perturbat totul și au sabotat „concursul” organizat de către AIC și APP.

Prin aceleași declarații, Spînu și Recean au subliniat că va fi întocmită o listă a persoanelor care au „sabotat” licitația, aceștia provenind din „interior” și „exterior”. Prin „interior”, se înțelege că cei care au „sabotat” sunt chiar angajații statului, cei care, în mod normal, ar trebui să răspundă penal pentru implicarea lor în redactarea unui caiet de sarcini ce putea fi îndeplinit doar de către compania Lagardere, iar LeBridge a fost doar un element de umplutură. Astfel, sabotarea s-a realizat prin întocmirea unui caiet de sarcini conform indicațiilor de la minister și Guvern, cu o atenție deosebită pentru aripioarele crocante.

Aici să ne amintim despre ce a spus Vasile Costiuc: “Răspunde cel care pune semnătura, nu cei care dau indicații.”

Pe de altă parte, mai mulți politicieni și formatori de opinie au afirmat de mai multe ori că licitația de la AIC este fraudată. Cu toate acestea, Andrei Spînu a declarat că aceștia sunt niște șarlatani, oameni plătiți de Șor, care se opun sistemului. Acum, după ce s-a spus că același concurs criticat a fost „sabotat”, rezultă că Andrei Spînu și Dorin Recean sunt, de asemenea, niște șarlatani, doar că ei având propriile interese.

În acest caz, chiar dacă “fraudat” și “sabotat” nu sunt sinonime, sensul este același.

Niște șarlatani.

Total
0
Shares
Total
0
Share