Alte știri

Șase persoane au fost reținute, după ce PCCOCS, SIS și Serviciul Vamal au depistat un microbuz cu aproape 200 de cutii cu țigări de contrabandă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, și Serviciul Vamal, au deconspirat, în noaptea de 26 spre 27 iulie 2021, în una din localitățile din raionul Cahul, activitatea unei grupări criminale specializate în contrabanda cu țigarete și au reținut un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

De asemenea, în compartimentul marfar au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor, fapt ce confirmă intenția infracțiunii de contrabandă. Marfa urma să fie transportată prin contrabandă, prin eludarea posturilor vamale, în România.

Conform informațiilor operative, ar rezulta că acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie.

În cadrul operațiunii, a fost posibil de identificat și stabilit șase persoane, care erau implicate nemijlocit în transportarea mărfurilor de contrabandă. Acestea au fost reținute. Procurorii intenționează ca până la expirarea a 72 de ore (termenul de reținere) să înainteze învinuirea și să solicite de la judecătorul de instrucție aplicarea măsurii preventive – arestul pe un termen de 30 de zile, pentru fiecare dintre ei.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

loading...

Comments are closed.