Alte știri

Şcolile din Moldova ar putea să îşi reia activitatea la 11 ianuarie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procesul educaţional în instituţiile de învăţământ din R. Moldova ar putea fi reluat la 11 ianuarie. Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe prezidate de ministrul educaţiei, Lilia Pogolşa, la care au participat conducătorii organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului (OLSDÎ), transmite Telegraph.md.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a apreciat efortul şefilor OLSDÎ, managerilor instituţiilor de învăţământ general şi celor ale instituţiilor de educaţie timpurie, de a asigura buna funcţionare a procesului educaţional şi finalizarea primului semestru de studii în condiţiile impuse de pandemia de Covid-19..

Ministrul Lilia Pogolşa a îndemnat managerii instituţiilor de educaţie timpurie să continue să respecte măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului Covid-19 în incinta grădiniţelor pentru ca acestea să-şi poată continua activitatea.

De asemenea, Lilia Pogolşa a solicitat conducătorilor organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului (OLSDÎ) să monitorizeze constant situaţia epidemiologică şi să prezinte Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării date veridice privind evoluţia epidemiologică din fiecare instituţie de învăţământ din ţară.

Pe agenda discuţiilor au mai fost incluse subiecte ce ţin de aprovizionarea instituţiilor de învăţământ cu soluţie dezinfectantă pentru mâini, despre situaţia la zi privind dotarea cu tehnică de calcul a instituţiilor de învăţământ, dar şi despre procesul de formare profesională continuă a cadrelor didactice în anul 2021.

Citește și: Investițiile în suburbii dau roade. Ion Ceban: O nouă grădiniţă și-a reluat activitatea, după ce a fost reabilitată

loading...

Comments are closed.