Alte știri

Scuarul Consiliului Europei din sectorul Buiucani al capitalei va fi reabilitat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Scuarul Consiliului Europei din sectorul Buiucani al capitalei va fi reabilitat. Proiectul presupune valorificarea spațiului public cu suprafața de 1,2 ha, în perimetrul str. Alexei Mateevici și str. Mihail Kogălniceanu.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, în decurs de 2 săptămâni vor fi inițiate activități pentru renovarea obiectivului, iar beneficiar al lucrărilor este pretura sectorului Buiucani. Decizia de reabilitare a fost luată de către grupul de lucru din cadrul municipalității care a inspectat recent zona de interes public din centrul istoric al capitalei.

Lucrările vor fi executate în perioada iulie – septembrie, a.c. și presupun amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, instalarea sistemului automatizat de irigare, a iluminatului public, a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi), precum și a sistemului de monitorizare video a obiectivului.

E de menționat că terenul de joacă pentru copii, instalat cu suportul Ambasadei SUA la Chișinău își va păstra conceptul în noul proiect de renovare a scuarului.

loading...

Comments are closed.