Alte știri

Secretar al PCRM, despre vizitele ambasadorilor occidentali în structurile de stat: „Noi am ajuns ca legimitatea puterii să fie externă. Cât puterea nu este recunoscută de o ambasadă importantă – dânsa nu este putere.”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul Comitetului Central al PCRM, Constantin Starîș bate alarma privind influența externă în Republica Moldova. Comunistul declară că Republica Moldova a ajuns să-și caute recunoașterea legimității în afara țării, transmite Telegraph.md

În primul rând, Starîș atrage atenția la vizitele dese ale ambasadorului SUA, Dereck J. Hogan în structurile importante ale statului, cum ar fi CEC, BNM, SIS sau Procuratura și se întreabă, respectiv, care ambasador își mai permite astfel de vizite, or aceste întrevederi dovedind influența clară din extern în Republica Moldova.

„Am fost foarte uimit, probabil acest lucru nu este interzis de regulament, dar am fost uimit de vizitele ambasadorului SUA la instituțiile importante din stat – Procuratura, CEC, SIS, BNM, ce să faci acolo? Probabil, că dânsul își poate permite asta. Haideți să nu vorbim despre ambasada rusă, dar să vorbim despre ambasada Chinei, tot o mare putere mondială, a doua putere economică în lume și după influența politică, atinge anumite apogee – eu nu am văzut ca ambasadorul Republicii Chineze să-și permită iată astfel de vizite și călătorii prin structurile de stat. Noi am ajuns la așa stare a lucrurilor, din cauza că astfel de lucruri au fost permise de puterile care au guvernat realmente țara, în toți acești ani. Noi trebuie, desigur să avem relații bune cu orice partener, indiferent unde nu s-ar afla, dar trebuie să ne facem respectați de fiecare.” a declarat Starîș, în cadrul unei emisiuni televizate.

În rândul doi, comunistul menționează că starea lucrurilor în Republica Moldova a ajuns în așa situație încât legimitatea oricărei puteri alese din țară, trebuie dintâi recunoscută în afară, iar dacă rezultatele alegerilor nu sunt pe plac, despre asta se vorbește și asta se taxează, lucru observat prin declarațiile de natură de amestec direct ale unor ambasadori ca Peter Michalko.

„Noi am ajuns ca legimitatea puterii să fie externă. Cât puterea nu este recunoscută de o ambasadă importantă – dânsa nu este putere. Dacă nu le convine rezultatele alegerilor, despre asta se vorbește. De exemplu, Peter Michalko a spus o frază încântătoare: „Viitorul Parlament trebui să câștige încrederea alegătorilor.” Dar dacă alegătorii vor alege acest Parlament, asta va însemna că structura acestui Parlament deține o anumită încredere a alegătorilor sau ne vom orienta după părerile domnului Michalko, domnului Hogan sau a altcuiva?” conchide Starîș.

Citește și: Analist politic: Lista PAS anunță riscul unui nucleu mic de legiuitori, restul ar putea să aibă rolul de „mâini ridicate”

loading...

Comments are closed.