Alte știri

Secretar al PSRM: ”Guvernarea de dreapta va ceda toate întreprinderile strategice din țară”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că guvernarea de dreapta va ceda toate întreprinderile strategice din țară, informează NTV

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Socialistul a menționat, la NTV Moldova, că sub pretextul instaurării unei piețe libere, PAS va proceda cu Calea Ferată a Moldovei ca și în cazul Aeroportului Internațional Chișinău sau Portului Internațional Giurgiulești.

”Sunt sigur că nici Căile Ferate nu vor fi protejate, sunt sigur că nici Portul Giurgiulești. Ați constat careva reacții din partea doamnei președinte? Eu nu am văzut o reacție clară că iată noi vom face tot posibilul ca să întoarcem statului portul maritim construit de Voronin și Dodon, e tăcere. Ce fel de politică internă se duce atunci când nu avem nevoie de Stadionul Republican, nu avem nevoie de Nistru, de portul maritim, de CFM, de Tutun CTC? Ce fel de stat construiesc oponenții noștri și cum vor asigura oponenții noști o viață decentă oamenilor atunci când statul rămâne gol. Cum vom avea un buget decent? Cum vom dezvolta țara neavând obiective de infrastructură: Aeroportul, Portul, drumurile sau Nistrul?”, a spus socialistul.

Batrîncea a declarat că PSRM vede un stat puternic cu întreprinderi puternice, de aceea socialiștii vor contesta dur orice încercare de a ceda străinilor obiectivele strategice ale statului.

”Noi vom lupta dur pentru fiecare din aceste obiective strategice, pentru că fără ele Republica Moldova nu are niciun viitor”, a menționat Batrîncea.

Potrivit raportului comisiei de anchetă, care a fost creată în Parlament la inițiativa fracțiunii PSRM, în ultimul deceniu CFM a fost delapidată în de peste 1,5 miliarde de lei. Întreprinderea se află în prag de faliment, iar statul trebuie să ia măsuri urgente pentru a salva ”coloana vertebrală a economiei”.

Citește și: Vlad Bătrîncea, desființează promisiunile electorale ale PAS: ”Nimeni nu dă bani gratuit Republicii Moldova. Fiecare euro și dolar care vin în Moldova are anumite condiții”

loading...

Comments are closed.