Vlad Bătrîncea, desființează promisiunile electorale ale PAS: ”Nimeni nu dă bani gratuit Republicii Moldova. Fiecare euro și dolar care vin în Moldova are anumite condiții”

Promisiunile PAS legate de finanțarea externă au și o latură ascunsă, pentru acești bani țara noastră va trebui să facă anumite cedări ce vor afecta în primul rând cetățenii Republicii Moldova. Avertizarea a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova, informează NTV

”Nimeni nu dă bani gratuit Republicii Moldova. Fiecare euro și dolar care vin în Moldova are anumite condiții. Sunt unele credite, sunt unele sume de bani care vin sub formă de granturi cu anumite condiții. Aceste condiții trebuie negociate. Atunci când cineva promite o sumă nesemnificativă, dar în schimb trebuie să optimizăm primăriile, școlile, spitalele sau să majorăm vârsta de pensionare, evident că Republica Moldova nu trebuie să contracteze așa bani. Nu cred că Republica Moldova va fi inundată cu finanțări necondiționate. Acest lucru este un mit și încă o promisiune electorală deșartă, absolut nejustificată”, a declarat Batrîncea.

Deputații PSRM au vorbit anterior despre consecințele finanțărilor externe pe care le-a primit țara noastră în perioada guvernărilor AIE. Astfel, potrivit unui Acord de împrumut în valoare de 31 de milioane de dolari semnat cu Banca Mondială în 2014 de Guvernul din care făcea parte și Maia Sandu, au fost lichidate a mai mult de două mii de paturi de spital. Pentru fiecare pat lichidat în spital, guvernările AIE au luat câte 1715 dolari.

Un alt împrumut luat pentru reformarea învățământului, a dus la închiderea a mai mult de 200 de școli, colegii, școli profesionale, licee, universități, dar și școli internat.

Citește și: Vlad Bătrîncea îi atenționează pe cei din PAS să nu uite de lege, atunci când vorbesc despre disponibilizarea mai multor bugetari

Total
0
Shares
Total
0
Share