Actual

Secretarul de Stat al MADRM a participat la un panel de discuții dedicat mediului și schimbărilor climatice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții țărilor Parteneriatului Estic și ai Comisiei Europene s-au reunit, astăzi, într-un panel de discuții în regim online, dedicat mediului și schimbărilor climatice, pentru a discuta despre Pactul Ecologic European și recuperarea verde – provocări și oportunități pentru Parteneriatul Estic, despre reuniunea ministerială planificată pentru luna octombrie a anului current la Luxembourg, precum și despre activitatile regionale și proiecte bilaterale.

Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de Secretarul de Stat al ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Maxim Popov.

Comunicările participanților s-au axat pe revizuirea obiectivelor de mediu, a activităților de implementare a politicilor de mediu și schimbărilor climatice în condițiile actuale de criză, fiind enunțate și angajamentele statelor din Parteneriatul Estic pentru îmbunătățirea gestionării durabile a resurselor naturale.

Secretarul de Stat Maxim Popov a subliniat că MADRM este autoritatea ce își focusează eforturile pentru o guvernare de mediu mai solidă, aptă să sporească conștientizarea în domeniul mediului în rândul populației.

„Politicile de mediu reprezintă o prioritate pentru autoritățile Republicii Moldova. Recent, a avut loc aprobarea de către Guvern a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova 2030”, fiind înaintată și Parlamentului spre adoptare. Acest pas va marca o schimbare pozitivă în domeniul protecției mediului din țara noastră. În prezent, Guvernul își continuă activitățile conform Planului de activitate aprobat pentru perioada 2020-2023. În acest context, ne bucurăm de suportul EU4Climate, cu ajutorul căruia vom accelera dezvoltarea economică cu emisii reduse de carbon și rezistența la schimbările climatice. Promovarea economiei verzi, gestionarea eficientă a deșeurilor și a substanțelor chimice, calitatea aerului, reducerea emisiilor industriale, conservarea biodiversității și promovarea sistemului de responsabilitate extinsă a producătorului sunt câteva priorități cheie naționale, care se regăsesc pe agenda instituțiilor de profil”, a precizat Maxim Popov.

Cu referire la subiectul ce vizează Reuniunea Ministerială din cadrul Parteneriatului Estic privind Mediul și Schimbările Climatice, ce urmează să aibă loc la Luxemburg, participanții au planificat minuțios agenda de activități și au trasat principalele direcții de discuții pentru eveniment.

Citește și: De Ziua Mondială a Mediului, MADRM și AAP au semnat un memorandum de înțelegere în vederea promovării principiilor economiei verzi

loading...

Comments are closed.