Politic

Secretarul general al PPDA: În Moldova se resimte deficitul de calitate a politicienilor! 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Actualmente, în Moldova există o mare discrepanţă dintre clasa politică şi cetăţeni. Declaraţia a fost făcută de Chiril Moţpan, secretarul general al Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), în cadrul dezbaterilor publice cu tema: „Calitatea clasei politice: importanţa, starea actuală şi căile de îmbunătăţire”,organizată de Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova.

Chiril Moţpan a adus în calitate de exemplu ţările europene, unde există o clasă politică crescută în timp pe parcursul multor ani, pe când în Moldova se resimte deficitul de calitate a politicienilor, iar de aici vine şi lipsa de comunicare dintre guvernare şi partidele extraparlamentare. Potrivit lui, schimbarea clasei politice este indispensabilă, în contextul în care, actualmente, s-a creat o situaţie absolut defavorabilă societăţii ţării.

„Astăzi susţinem în continuare că sistemul electoral mixt este unul nefast pentru Republica Moldova pentru că va permite să continue această debandadă politică a clasei politice din Moldova şi va permite să aibă şanse doar acei de la guvernare şi foarte puţine sau deloc partidele din opoziţie. Şi asta nu din motivul că nu sunt oameni buni şi foarte buni în aceste partide, dar din cauza concurenţei acerbe pe fundal financiar şi la capitolul influenţa sistemului asupra persoanelor”, a spus Chiril Moţpan.

Dezbaterile publice constituie ediţia a 78-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.

 

loading...

Comments are closed.