Actual

Secretear de stat: Republica Moldova își asumă continuarea respectării angajamentelor asumate în Acordul de Asociere cu UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), participă astăzi la cea de-a 5-a  reuniune a Clusterului V “Agricultură și dezvoltare rurală, pescuit şi politici maritime, dezvoltare regională, domeniul trans-frontalier şi cooperare regională” din cadrul sub-comitetului Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru economie și alte sectoare de cooperare.

În cadrul ședinței se discută despre progresele țării noastre privind armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene în domeniile de profil ale MADRM în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Secretarul de Stat, Tatiana Nistorică, a mulțumit, în cadrul reuniunii,  reprezentanților Comisiei Europene pentru suportul continuu oferit Republicii Moldova în procesul de reforme, dezvoltarea capacităților în sector, precum și pentru suportul și sprijinul în realizarea proiectelor de dezvoltare cu finanțare din partea Uniunii Europene.

„Suportul UE, experiența țărilor membre este deosebit de prețioasă și necesară în această perioadă plină de provocării și schimbări radicale generate de pandemie. Guvernul Republicii Moldova și-a exprimat angajamentul pentru asimilarea valorilor europene și, nemijlocit, pentru realizarea procesului de integrare europeană. Ne-am asumat obligațiile să adoptăm gradual cadrul legislației europene și să continuăm implementarea Acordului de Asociere, ce constituie o prioritate pentru noi. În acest sens, această reuniune a Clusterului V este un instrument eficient pentru monitorizarea progreselor, dar și a provocărilor în sectoarele de competență în implementarea Acordului de Asociere și a angajamentelor față de Uniunea Europeană. Îmi exprim încrederea că acest eveniment va fi unul de succes cu un dialog eficient și constructiv pe domeniile de profil”, a subliniat Tatiana Nistorică.

Discuțiile în cadrul reuniunii vor finaliza cu concluzii operaționale și recomandări din partea  reprezentanților Comisiei Europene.

Citește și: Pe agenda sesiunii Parlamentului European a fost inclusă adoptarea Raportului cu privire la implementarea Acordului de Asociere RM-UE

loading...

Comments are closed.