Politică

Ședință de Guvern, dar cu ordinea de zi secretă? Subiectele care vor fi discutate astăzi de către membrii Guvernului nu sunt publice

Noul Cabinet de miniștri nu respectă principiul transparenței instituționale. Astfel, ordinea de zi a ședinței din 09 iulie 2021 nu a fost publicată din timp.
Pinterest LinkedIn Tumblr

”Stimați reprezentanți mass-media, Vă informăm că astăzi, 9 august, la ora 15:30, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița va conduce prima şedință a Guvernului. Evenimentul va putea fi urmărit online, prin intermediul paginii de Facebook a Guvernului, pe www.privesc.eu sau realitatealive.md”, este mesajul transmis astăzi de către Direcția comunicare și protocol a Guvernului Republicii Moldova, dar fără a se preciza când și unde va fi publicată ordinea de zi, așa cum se comunicat în perioada premierilor precedenți.

Astfel, chiar dacă au rămas mai puțin de două ore până la începerea ședinței, ordinea de zi nu este publicată nici pe pagina web a Guvernului, respectiv subiectele nu sunt cunoscute.

Amintim că noua conducere a țării a o campanie amplă se secretizare a activității sale. Mai întâi Maia Sandu a închis ușile și nu mai răspunde la întrebările presei și nici nu mai organizează conferințe de presă, după care Olesea Stamate a cerut ca ședința Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului să nu mai fie transmisă LIVE pe internet.

Cu părere de rău, presa afiliată Maiei Sandu și PAS, majoritatea finanțată de către Ambasada SUA la Chișinău și de alți donatori europeni, nu se arată deranjată de faptul că PAS nu mai asigură transparența instituțională a Președinției, Parlamentului și Guvernului.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, inclusiv Bolea Vasile şi text care spune „AVIZ- ŞedinÈ›a Guvern din Direcția iulie 2021 AVIZ Mesajeprimtex Stimați eprezentanți Vă informăm astăzi, 13:00, Evenimentu putea urmărit online Ordinea şedinÈ›a Cabinetului miniștri, prezidată intermediul paginii poate accesată facebook Guvernului Ozibună! prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. www.privesc. up realitatealive. Direcția comunicare protocol Guvernul Natalia Gavrilița se convoacă astăzi în prima Èedință AVIZ Mesajeprimitex Stimați reprezentanți informăm Evenimentul astăzi, august, laor 15:30, prim- ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița respect, conduce prima sedință Guvernului. putea urmărit online, orin ntermediul paginii Facok Guvernului pe www.privesc.eu sau realitatealive. md. Ordinea de zi?”

loading...

Comments are closed.