Actual

Ședință dedicată finanțării proiectelor de infrastructură. Ce a convenit premierul Chicu cu Ambasadorul UE și șeful Reprezentanței BEI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință cu E.S. Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, și Antonio Castillo, șeful Reprezentanței BEI în Republica Moldova, transmite Telegraph.

În cadrul ședinței, desfășurată online, s-au discutat posibilitățile de finanțare a proiectelor de infrastructură cu managementul Băncii Europene de Investiții.

Ion Chicu a vorbit despre programul Guvernului de investiții în infrastructură în 2020, în special în infrastructura rutieră, subliniind faptul că acestă criză epidemiologică și impactul acesteia asupra economiei naționale determină investițiile în infrastructură drept un element important de resuscitare a economiei naționale și de creștere a oportunităților investiționale ulterioare în Republica Moldova.

E.S. Peter Michalko a salutat intențiile de a investi în dezvoltarea infrastructurii rutiere naționale și a menționat că finanțarea oferită de BEI și alte instituții financiare europene sunt o soluție foarte bună în acest sens.

Antonio Castillo a comunicat despre intenția BEI de a susține investițiile Guvernului RM în infrastructură și despre oportunitățile de a atrage co-finanțare pentru proiecte din partea BERD.

Anatol Usatîi, secretarul de stat al MEI, a prezentat detalii despre segmentele de drumuri prioritizate de Executiv, a informat despre etapa de pregătire a documentației de proiectare, a studiilor de fezabilitate și de impact asupra mediului. Au fost discutate detalii despre procesul de aplicare pentru finanțarea BEI a proiectelor de infrastructură, apreciate următoarele etape și termenii de realizare.

Reprezentatul BEI a informat despre etapa de pregătire a locomotivelor pentru CFM contractate în cadrul unui proiect finanțat de BEI și BERD, dar și despre contractarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare pe segmentul Bender – Giurgiulești.

Citește și: Care sunt măsurile întreprinse de primăria Chișinău în lupta cu COVID-19

loading...

Comments are closed.