Actualitate

Șefa MAI solicită efectuarea unui audit complet privitor la întreg perimetrul Aeroportului Internațional Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco a efectuat o vizită inopinată la sectorul Poliției de Frontieră al IGPF din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău fiind însoțită de către șeful IGPF, Rosian Vasiloi, transmite Telegraph.md

În cadrul vizitei, ministrul a discutat despre exercitarea atribuțiilor de serviciu a polițiștilor de frontieră, fiind identificate mai multe lacune îngrijorătoare. Ana Revenco a solicitat efectuarea unui audit complet ce cuprinde întreg perimetrul Aeroportului.

Auditul, atât de ordin intern, cât și de ordin extern va permite identificarea priorităților necesare asigurării securității precum și conlucrării polițiștilor de frontieră cu companiile private ce asigură funcționalitatea instituției.

„Vreau ca în 3 zile să primesc concluziile acestui audit. Nu mai am încredere într-o firmă privată care pretinde că se ocupă cu securitatea aeroportului. Nu pot permite să existe suspiciuni de raportări false, treceri de persoane și bunuri prin breșe de securitate gestionate de terți. Aeroportul Internațional Chișinău este de importanță strategică națională, cu impact pe securitatea țării noastre. Nu ne permitem niciun moment de slăbiciune în acest domeniu! Totodată aștept să primesc și un set de propuneri de lucru plecând de la rezultatele acestui audit!”, a punctat ministrul.

Citește și: MEC a lansat un studiu privind serviciile educaționale extrașcolare din țară

loading...

Comments are closed.