Alte știri

Șeful adjunct al IP Buiucani a omis să declare unele informații despre venituri și bunuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Afanasie Terenti, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție din sectorul Buiucani al capitalei a omis să declare unele informații despre venituri și bunuri, informează ANI.

În rezultatul unei sesizări, Inspectoratul de Integritate al ANI a inițiat procedura de control asupra averii și a intereselor personale a subiectului și membrilor familiei acestuia, pentru perioada 2011-2018, în cadrul căreia s-au constatat unele nereguli.

Potrivit actului de constatare, inspectorul de integritate a stabilit că, deși subiectul vizat, conform legii, avea obligația de a declara toate informațiile despre venituri și propietate, a omis să declare trei conturi bancare, deținute de un membru al familiei sale.

Totodată, inspectorul de integritate a constatat că – subiectul vizat nu a declarat dreptul de uz asupra unui automobil de model Skoda Superb și un teren pentru construcții, amplasat în raionul Ialoveni, iar în declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2017, ar fi inclus date eronate despre prețul de vânzare a unui automobil de model BMW 525D despre care a indicat suma de 100 mii lei, deși conform contractului de vânzare din anul 2016, automobilul ar fi fost vândut cu 30 mii lei.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere asupra acestor neconcordanțe de la legislație, subiectul a invocat motivul lipsei de atenție la completarea datelor, însă acest fapt nu constituie temei pentru a fi scutit de la răspundere juridică.

Pe această cauză, inspectorul de integritate a sesizat organul de urmărire penală, deoarece asupra subiectului planează suspiciuni de săvârșire a unei infracțiuni, prevăzute de art.3521, alin (2) Cod Penal.

Actul de constatare emis de ANI poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

loading...

Comments are closed.