Șeful biroului Interpol al Republicii Moldova, Viorel Țentiu, va fi transferat din arest la domiciliu în arest preventiv

Șeful biroului Interpol al Republicii Moldova, Viorel Țentiu, va fi transferat din arest la domiciliu în arest preventiv.

Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că joi, 11 iulie, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor privind încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 2 iulie, prin care Țentiu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim că șeful Interpol, Viorel Țentiu, este acuzat de faptul că, alături de alți patru funcționari din structurile de stat ale Republicii Moldova ar fi ajutat mai mulți infractori străini să scape de urmărire internațională. Aceștia ar fi primit mită în valoare de milioane de dolari pentru a bloca sau a șterge numele infractorilor din lista Interpol.

De menționat că Procuratura Anticorupție a efectuat în total percheziții la 14 persoane. Inițial, au fost reținute 5 persoane, dar patru au fost eliberate de către procuror, pe motiv că nu ar exista temei pentru aplicarea măsurii preventive, adică risc de eschivare, de împiedicare a bunei desfășurări a justiției și de săvârșire a altor infracțiuni. La 10 iunie, o altă persoană a fost reținută și percheziționată, dar a doua zi a fost eliberată după decizia procurorilor de a fi cercetată în libertate.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat că ”Viorel Țentiu este învinuit de corupere pasivă în două capete de acuzare”.

După pronunțarea deciziei, Sergiu Bularu, avocatul lui Țentiu, a specificat că acesta pledează nevinovat și vor ataca hotărârea la Curtea de Apel.

În urma acestui scandal, șapte angajați ai biroului Interpol din Republica Moldova au fost suspendați din funcții pe durata anchetei interne, a anunțat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share