Șeful ”companiei serioase” Lagardère și-a anunțat demisia: A fost pus sub acuzare

Arnaud Lagardère

Arnaud Lagardère, președinte și director executiv, a informat astăzi directorii Lagardère SA despre acuzația împotriva sa, pe care o contestă și împotriva căreia va face apel.

”Această acuzație se referă în principal la fapte legate de companiile personale deținute în întregime de Arnaud Lagardère și nu implică companiile din grupul Lagardère.

În ceea ce privește Lagardère SA, acuzația se referă exclusiv la fapte din anii 2018 și 2019, calificate ca fiind cumpărare de voturi, abuz de putere și propagare de informații false sau înșelătoare, pe care Arnaud Lagardère le contestă ferm.

În contextul acuzației sale, Arnaud Lagardère a fost interzis provizoriu să ocupe funcții executive, o măsură pe care o contestă și împotriva căreia intenționează să facă apel, dar care totuși îl va obliga să-și prezinte demisia din funcțiile executive din cadrul Grupului, în ciuda apelului.

Directorii au luat act de această măsură și se vor întâlni în viitorul apropiat pentru a lua toate măsurile provizorii necesare pentru a asigura guvernarea Grupului până când Arnaud Lagardère va putea să-și reia conducerea Grupului.

Directorii doresc să reitereze faptul că Arnaud Lagardère este considerat nevinovat și că o acuzație nu prejudecă în niciun fel rezultatul proceselor”, informează compania.

La Chișinău, Lagardère a participat la concursul pentru preluarea spațiilor comerciale ale Aeroportului Internațional Chișinău. Procedura ar fi fost cu dedicație, iar Radu Marian, Andrei Spînu și alți reprezentanți ai PAS spuneau că la AIC trebuie să fie atrase „companii serioase”, compania Lagardère fiind pe lista scurtă.

Total
0
Shares
Total
0
Share