Șeful MAI susține că există o conexiune între crima de la terasa Galaxy, Gorbunţov şi Usatîi

mai, jizdan, usatii, gorbuntov

Există o conexiune între actorii crimei din 2011 produsă la terasa „Galaxy” din Chişinău, Gherman Gorbunţov, Renato Usatîi şi „Universalbank”. Despre aceasta a afirmat Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne, într-un interviu acordat Agenţiei Moldpres.

Declaraţia a fost făcută după ce ministrul a fost întrebat despre crima din septembrie 2011 de la terasa „Galaxy”, situată în centrul capitalei, pe strada 31 August 1989. Atunci Ion Şoltoianu, dublu campion mondial la kickboxing, l-a împuşcat de la distanţă mică pe fostul poliţist Ion Stratulat, bodyguardul omului de afaceri Gherman Gorbunţov. După acea crimă, Alexandru Jizdan a plecat din funcţia de şef al Direcţiei servicii operative a MAI.

„Nu există nici o legătură între eliberarea mea din funcţie şi această crimă. Mai mult, există şi o condamnare pe cauza lui Ion Şoltoianu, o sentinţă definitivă. Era vorba de conexiunea între Ion Stratulat şi „Universalbank”, dar pentru a nu da o informaţie care posibil va fi interpretată ar trebui de mers la ofiţerii de urmărire penală, procurorii care au investigat acest caz şi ei, cel mai probabil, vor spune care este adevărul”, a spus Alexandru Jizdan.

Totodată, ministru de Interne a lăsat să se înţeleagă că a fost o conexiune între persoanele nominalizate şi cu „Universalbank”, şi cu Gherman Gorbunţov, şi cu Renato Usatîi, de aceea versiunea că acel omor are legătură cu preluarea de către Renato Usatîi a acţiunilor „Universalbank” are dreptul la viaţă.

În altă ordine de idei, Jizdan a reiterat că pe numele lui Usatîi este emis un mandat de arest, eliberat de o instanţă de judecată, dar există şi un demers al MAI pentru anunţarea în căutare a acestuia pe canalele Interpol.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share