Șeful Pentagonului se va întâlni cu liderii militari din Israel

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, va vizita luni Israelul, cu ocazia unei călătorii de mai multe zile în Orientul Mijlociu. Departamentul Apărării a declarat că Austin se va întâlni cu liderii militari israelieni pentru a sublinia angajamentul „de neclintit” al SUA față de dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul umanitar internațional.

El va discuta, de asemenea, despre măsurile pe care Israelul le ia pentru a atenua daunele provocate civililor, precum și despre planurile Israelului pentru Gaza după încetarea luptelor.

„Este de competența [Israelului] să stabilească momentul în care evaluează că Hamas a fost suficient de degradat [astfel încât] să poată trece la următoarea fază a campaniei lor”, a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării, care nu a fost identificat, potrivit unui comunicat de presă publicat de Pentagon.

„Noi, ca Departament al Apărării, și secretarul Austin, în special, cred că [avem] perspective incredibil de valoroase în această privință și despre asta vrea să se consulte cu ei.”

Vizita lui Austin în Israel are loc în contextul în care mai multe națiuni occidentale au făcut duminică presiuni pentru o încetare a focului.

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, a cerut duminică un „armistițiu imediat” în Gaza pentru a asigura eliberarea ostaticilor încă deținuți de Hamas, pentru a facilita livrarea de ajutor umanitar în regiune și pentru a stabili „începutul unei soluții politice” la conflictul dintre Israel și palestinieni.

Colonna a declarat că „prea mulți civili sunt uciși” în Gaza, pe fondul ofensivei militare în curs de desfășurare a Israelului împotriva Hamas.

Între timp, și Regatul Unit și Germania au făcut apel la o „încetare durabilă a focului” în Gaza.

Călătoria lui Austin în Orientul Mijlociu va include, de asemenea, opriri în Bahrain și Qatar. El a vizitat duminică Kuweitul pentru a aduce un omagiu regretatului șeic Nawaf Al Ahmad Al Sabah.

Total
0
Shares
Total
0
Share